Arabische Sprookjes

Arabische sprookjes is een verhalenboek voor kinderen én volwassenen. De sprookjes zijn verzameld en verteld door Rodaan Al Galidi. Hij verzamelde naast klassieke Arabische sprookjes, ook verhalen die via een omweg in het Midden-Oosten zijn beland en daar inmiddels niet meer weg te denken zijn. Met zijn humor en filosofische noten spreekt hij zowel kinderen als volwassenen aan.

De waanzinnig knappe, uit papier geknipte illustraties van Geertje Aalders maken het boek tot een echt hebbeding. Met haar schaar en mes wekt ze elk detail tot leven.

Wat het boek extra bijzonder maakt is het omslag. Deze is beplakt met een extra door laser uitgesneden illustratie, waardoor reliëf ontstaat.

Ben dan dus weer enorm trots te mogen melden dat dit omslag door Libris-lezers is uitgekozen tot het mooiste van Boekomslag van 2017.

“De adembenemende knipkunst van Geertje Aalders ligt als een tweede laag óp het boek! Frêle en onontkoombaar tegelijk. De geknipte afbeeldingen trekken de aandacht subtiel naar het centrum waar we de titel treffen: Arabische sprookjes!” Lees hier verder >>


Opdrachtgever


Meer Projecten